Seminarium

söndag 16 april 2023

Om behovet av en livsåskådningsorganisation

Ulf Gustafsson, förbundssekreterare Humanisterna, om behovet av en sekulär humanistisk livsåskådningsorganisation, utifrån Humanisternas ledord: Förnuft – ansvar – omtanke. Ett avsnitt i serien Vital humanism. Inspelat 5 april 2023. Moderator: Anders ...

Läs vidare
onsdag 8 februari 2023

Religiositet i Sverige då, nu och framöver

David Thurfjell, religionshistoriker och professor i religionsvetenskap. Samtalet modereras av Humanisternas ordförande David Rönnegard och spelades in den 18 januari 2023. En del i serien Vital humanism.

Läs vidare
torsdag 2 februari 2023

Religion och konspirationsteorier: likheter och skillnader

Torbjörn Tännsjö, professor i praktisk filosofi och Dominik Terstriep, tysk-svensk jesuit och romersk-katolsk präst diskuterar om likheterna och skillnaderna mellan religion och konspirationsteorier. Seminariet modereras av Anders Källström och är en ...

Läs vidare
måndag 2 januari 2023

Vital humanism med Anders Källström

Anders Källström, Humanisternas Väst, talar utifrån ledorden: förnuft – ansvar – omtanke. Humanism handlar om att sätta människan i centrum. För de flesta är det en okontroversiell tanke – oavsett politisk ...

Läs vidare
onsdag 22 juni 2022

Sverigedemokraterna i #vitalhumanism

Hur ser riksdagspartierna på sekulär humanism? Vi ställer de viktiga frågorna till Richard Jomshof, partisekreterare Sverigedemokraterna. Inspelat den 22 juni 2022.

Läs vidare
onsdag 8 juni 2022

Kristdemokraterna i #vitalhumanism

Hur ser riksdagspartierna på sekulär humanism? Vi ställer de viktiga frågorna till Larry Söder, riksdagsledamot Kristdemokraterna. Inspelat den 8 juni 2022.

Läs vidare
onsdag 8 juni 2022

Centerpartiet i #vitalhumanism

Hur ser riksdagspartierna på sekulär humanism? Vi ställer de viktiga frågorna till Per Schöldberg, riksdagsledamot Centerpartiet. Inspelat den 8 juni 2022.

Läs vidare
onsdag 11 maj 2022

Nationalstatens återkomst? #vitalhumanism

Med statsvetaren Björn Östbring. Inspelat den 11 maj 2022. Rysslands anfallskrig ledde i Väst till en stark moralisk uppslutning bakom Ukrainas självständighet. Var det enbart mänskliga rättigheter och sympati för Ukrainas ...

Läs vidare
onsdag 1 december 2021

Tobias Andersson #vitaldemokrati

Hur värnar och utvecklar vi demokratin? Tobias Andersson är nationella talesperson (ordförande) för Ungsvenskarna SDU och riksdagsledamot Sverigedemokraterna. Samtalet modereras av Anders Källström, projektledare för Vital demokrati. Inspelat 10 november 2021.

Läs vidare
torsdag 14 oktober 2021

Alf Svensson #vitaldemokrati

Hur värnar och utvecklar vi demokratin? Alf Svensson är före detta partiledare för Kristdemokraterna. Samtalet modereras av Anders Källström, projektledare för Vital demokrati. Inspelat 13 oktober 2021.

Läs vidare