Urban Jansson Φ

Telefon:

0703-17 62 21

E-post:

urban.jansson.gbg@telia.com

Adress:

Röds Norgård 16
423 34 Torslanda

Presentation

Mitt intresse för Humanisterna startade 2006 efter att ha sett ett avsnitt av TV-programmet Existens. Jag har därefter engagerat mig på flera olika sätt i Förbundet. Har varit ledamot i förbundsstyrelsen och i Humanisterna Väst. Under flera år var jag skribent i vår medlemstidning HumanistInfo. Jag är ute på skolor och pratar, medverkar i debatter och har under flera år hållit i Humanisternas medlemsenkät. 2009 genomgick jag Humanisternas officiantutbildning och idag är jag och en kollega ansvariga för utbildningen av nya officianter inom Humanisterna.

Sedan 16 års ålder spelar jag gitarr, komponerar och uppträder i olika konstellationer. Arbetade under min Chalmerstid som trubadur. Har även varit med i olika band, spelat revy och har nästan alltid ombetts att vara allsångsledare på de fester jag är inbjuden till. Musiken tar stor del av mitt liv och för mig är musiken viktig för att skapa stämning i umgänget mellan människor.

När det gäller ceremonier kan jag erbjuda skräddarsydda högtider för namngivning, vigsel och begravning. Jag har vigselrätt från Länsstyrelsen i Västra Götalands Län för att utföra vigsel inom hela Sverige. Musiken kan få en stor eller liten plats – efter önskemål. Med gitarrens hjälp kan vi alla sjunga tillsammans! Då jag är ordförande i Björlanda-Torslanda Hembygdsförening kan jag erbjuda en unik lokal i vår gård på Lysevägen 5 i Torslanda. Denna lokal hyrs av Hembygdsföreningen för 1000 kronor och ger en mycket personlig prägel på ceremonin. Vill man ha namngivningen hemma i bostaden går det lika bra!

Jag föddes 1948 i Torslanda och växte också upp här. Tillsammans med min fru Ann har vi två vuxna söner och fyra barnbarn. Under min yrkesverksamma tid har jag fått stor erfarenhet av att arbeta med människor på alla nivåer och i olika situationer. Har erfarenhet som managementkonsult och har haft ledande chefsbefattningar i olika företag. Numera har jag gått i pension. De fyra sista åren arbetade jag som journalist, och skrev sammanlagt 700 olika artiklar.

Det är viktigt att notera att det är de anhörigas önskan som skall tillgodoses vid varje ceremoni. Min roll är att fungera som ett bollplank när det gäller upplägget och sedan genomföra ceremonin med den värdighet och respektfullhet som alla individer förtjänar.