Roy Bengtsson

Telefon:

0705-759228

E-post:

roy.bengtsson@outlook.com

Presentation

Jag heter Roy Bengtsson och arbetar som brandinspektör inom Räddningstjänsten Storgöteborg.

Min fritid tillbringar jag helst ute vid vår sommarstuga i Kärra-Dal, beläget strax utanför Varberg, med min livskamrat Anette. Mycket av fritiden tillbringar jag tillsammans med tränare och spelare i idrottsklubben Grunden Bois. Det är en idrottsklubb för barn och ungdomar med intellektuella funktionsnedsättningar. Detta är en fritidssysselsättning som skänker mer energi till mig än vad jag kunde drömma om. Helt klart är det mer som förenar oss människor än vad som skiljer oss åt.

Mitt intresse för Humanisterna startade c:a fem år tillbaka i samband med att jag upplevde att det saknades andra alternativ än kyrkans, gällande våra vanligaste ceremonier, dop, vigsel och begravning. Många människor vill fortfarande ha en vacker ceremoni vid dessa tillfällen, men utan religiösa inslag.

Efter en kort betänketid beslutade jag mig för att förverkliga en dröm att själv kunna leda och genomföra dessa ceremonier. Under 2015 gick jag därför Humanisternas officiantutbildning. Vid alla ceremonier är det självklart att släktingar och vänner med religiös tro kan delta men det jag utför är värdiga ceremonier utan religiösa inslag.

Jag hjälper således gärna till med att genomföra dessa ceremonier:

Barnvälkomnande

Möjligheten att få delta i och leda ett barnvälkomnande, att få uppleva glädjen och förväntningarna kring ett litet barn är en ynnest. Ceremonin fylld av positivitet gör att livet känns mera meningsfullt efteråt. Det finns inga givna regler vid barnvälkomnande utan tillsammans med barnets vuxna bygger vi ceremonin så att allt känns rätt. Tal, sånger och dikter förekommer alltid och programmet bygger vi tillsammans.

Bröllop

Att få vara med och delta och leda en bröllopsceremoni där de två älskande själva är med och utformar ceremonin är en stor gåva att få vara delaktig i. Det finns inga på förhand givna mallar så det finns stor möjlighet att vi tillsammans kan få till en personlig ceremoni efter era önskemål.

Begravning

Att arbeta som officiant vid begravningar är för mig som att ta del av livet och att hjälpa andra att få ta avsked på ett värdigt, respektfullt och kärleksfullt sätt. Varje människa är helt unik och liksom de efterlevande värd all tänkbar omsorg omkring och vid begravningen.