Marie Sterneborn

Telefon:

0704-071155

E-post:

mariesterneborn@gmail.com

Adress:

Simmenäsvägen, Alingsås

Presentation

Författare, vaktmästare & driver enskild firma som begravningskonsult och officiant.

Marie Sterneborn heter jag och jag är bosatt i Alingsås. För mig har det alltid varit viktigt att följa mitt hjärta. Jag vet att drömmar krossas inte, de utvecklas och jag trivs där med en fot i utveckling och en bland drömmarna. Stadigt, med båda fötterna i luften som en klok man jag mötte sa.

Redan som barn fascinerades jag av livsöden. Jag kunde gå över kyrkogårdar, läsa på gravstenar och förundras vilka liv som människor som funnits före mig har levt. Hela mitt liv har jag skrivit mycket noveller, böcker, betraktelse och dikter. Att uttrycka mig är viktigt för mig och det, i kombination med att trivas i sociala sammanhang har lett mig in på en bana som officiant.

Förtroendet att få leda ett barns namngivningsceremoni, eller att få dela de sista minnena vid en begravning av en älskad person, är något som jag värdesätter och uppskattar. Det är med stor omsorg jag skriver mina tal, för att spegla ett liv, kommande eller avslutat så innerligt som jag finner är möjligt.

Jag har inga politiska eller religiösa engagemang, utan främst är jag engagerad i livet och människorna omkring mig. Utifrån den grundpunkten utformar jag en ceremoni.

Jag kan engageras för uppdrag i större delen av landet, kostnader för resor och övernattning tillkommer vid behov.

Förtroende och trygghet är viktigt och vårt första möte sker på en plats där vi kan skapa en bra kontakt. För mig är det viktigt med en öppen och löpnade dialog för att ceremonin ska bli så som ni föreställt er. Ni får ta del av mitt tal och min planering och godkänna allt innan ceremonin sker.

Utbildningar och erfarenhet:

  • Officiantutbildning för humanisterna
  • Diplomerad begravningsrådgivare med några års erfarenhet
  • Skrivarutbildning och skrivarkurser
  • Retorikutbildning

Hemsida: sterneborn.com