Liv Ulfsdóttir

Telefon:

0704 38 45 91

E-post:

livulfsdottir@hotmail.com

Varför en ceremoni

Oavsett om livets vändpunkter innehåller glädje eller sorg så betyder de mycket för oss människor, och att uppmärksamma dessa genom ceremonier är ett sätt att samla de närmaste, skapa minnen och bekräfta att en ny fas är inledd. Att få vara med och skapa en sådan stund tillsammans med de berörda är en ynnest.

Funderingarna runt livets olika skeden och hur en kan skapa och genomföra fina ceremonier har funnits länge inom mig. De blev extra starka när jag började uppträda med min duo, Ordbasen, som består av kontrabas och tal. Vi har framträtt vid många olika ceremonier och högtider vilket för mig verkligen visat bredden i vad en ceremoni kan vara. Från det anspråkslösa enkla till det pampiga och storslagna. Alla inblandade bestämmer självklart vad som passar just dem, och som officiant finns jag där för att förverkliga deras idéer på bästa sätt.

Vem är Liv

Jag är en erfaren projektledare som sadlat om till begravningsrådgivare. Mina rötter finns dels på Island och dels i Halland. Efter många år i Göteborg är jag numera är bosatt i Borås, med partner och barn. I mitt arbete träffar jag ofta människor vid ett känsligt tillfälle i livet, då är ett lyhört bemötande grundläggande. Genom mitt tidigare arbete bakom kameran på filminspelningar är jag van att träffa nya människor i annorlunda situationer, genom min uppväxt inom teater har jag erfarenhet av att prata inför folk. Tack vare mina uppträdanden har jag lärt mig att möta en publik, både med och utan musikaliskt ackompanjemang.

Att jag valde att utbilda mig till officiant hos Humanisterna var för att jag anser att humanism, jämlikhet, jämställdhet och miljömedvetenhet bör genomsyra vårt samhälle och därmed även våra val vid barnvälkomnande, vigsel eller begravning.

Vill ni veta mer om mig som privatperson så kan ni lyssna på detta sommarprat som gjordes på Kafé Rotundan i Halmstad 2014: https://soundcloud.com/liv-ulfsd-ttir/livs-sommarprat

Välkommen

Varje ceremoni är unik. Den skapas och genomförs en gång och blir ett levande minne av något högtidligt, enkelt, sorgligt, glädjefyllt eller omtumlande. Ofta allt på en gång. Att få vara kittet som håller samman en sådan stund är något jag känner mig tacksam, ödmjuk och väldigt glad över.

Hör gärna av er om ni undrar något eller vill ha ett möte om ett eventuellt samarbete runt just er ceremoni/högtid.