Carina Fogelström

Telefon:

070-716 45 19

E-post:

carina@carinafogelstrom.se

Presentation

Om mig

Min väg till att bli Borgerlig Officiant har tagit en krokig väg via ett tal på min fars begravning, som toastmadame på min systers bröllop och som en slags officiant för det bröllop jag och min man ville ha på en gårdsplan ute på landet efter att ha klarat av det juridiska på rådhuset. Det var när min farbrors hustru gick bort som jag till slut bestämde mig för att ta steget att gå Humanisternas utbildning till borgerlig officiant.

Jag är 59 år och när någon frågar mig var jag kommer ifrån svarar jag alltid att jag är född i Kiruna och att jag har mina rötter i Tornedalen. Sedan jag var fem år har jag dock bott i Närke men min kontakt med norr har jag hållit genom livet. Det innebär bl a att jag inte ser avstånd som ett hinder. Det har jag fått med mig i modersmjölken.

Jag bor i Örebro med min man och våra två katter och tycker om att ta långa promenader och ägna mig åt skrivande och andra kreativa aktiviteter när jag inte arbetar. Jag är legitimerad lärare i svenska och franska, ICF internationellt certifierad coach ACC och i båda dessa roller träffar jag människor både enskilt och i grupp.

Möten med människor och acceptans av våra olikheter är det som har varit min drivkraft då det alltid finns ett lärande i dessa möten. Jag har valt att också coacha som volontär i organisationen Wake Me Up som vänder sig till ungdomar i åldern 16-22 år för att de ska kunna få gratis coaching.

Officiantrollen

För mig är mötet med dig/er som önskar en ceremoni, som ska bli ett fint minne, mycket viktigt. Den ceremoni jag med vördnad utför bygger på det ni önskar och på de berättelser och bidrag som ni och övriga gäster vill ska vara med.

Det är er ceremoni och jag är verktyget för att den ska förverkligas.

Det innebär att vi har ett möte, i telefon, digitalt eller fysiskt för att samtala om era önskemål eller kanske önskemål som en avliden kan ha haft gällande sin begravningsceremoni.

De ceremonier jag åtar mig är förutom de vanliga: namngivning, bröllop och begravning, även andra där man önskar högtidlighålla en händelse i livet: ett tillfrisknande, att visa sin kärlek, att fira en student eller kanske en skilsmässa. Jag har till och med fått en förfrågan om ett icke-bröllop där mina beställare ville hålla en bröllopsfest men med löfte om att inte gifta sig, i alla fall inte just då.

Jag har inte formell vigselrätt men när ni klarat av det juridiskt korrekta med en vigselförrättare är jag gärna med och håller i den minnesvärda ceremoni ni önskar för att fira ert bröllop.

Vad är det du/ni skulle vilja minnas med en fin eller kanske i förekommande fall rolig ceremoni? Jag är inte ståuppkomiker men med många år på en revyscen har jag sinne för humor och är inte heller rädd för det överraskande.

Jag bor som tidigare nämnts i Örebro och utgår därifrån men har egentligen ingen geografisk begränsning.

Varmt välkommen att kontakta mig via mejl eller på telefon.