Birgitta Sundström Φ

Telefon:

070-4452144

E-post:

birgitta.sundstrom0305@gmail.com

Adress:

Repslagaregatan 14
652 20 Karlstad

Presentation

Har arbetat som lärare på högstadiet under hela mitt yrkesliv. Älskar kontakten med ungdomarna och har aldrig ångrat mitt yrkesval. Jag har också arbetat som borgerlig vigselförrättare under senare år. Skälet till att jag började med det var att jag kände ett behov av icke-religiösa ceremonier.

Redan då jag själv gifte mig i slutet av 1970-talet så saknade jag möjligheten att få en fin ceremoni utan religiösa inslag. Det kändes både falskt och onödigt att det pratades om en Gud som vi inte trodde på och som vi inte tyckte hade något att göra med vår vilja att ingå äktenskap.

Numera ser jag det som en härlig utmaning att kunna genomföra vigslar helt utifrån parets önskemål. Det är de och deras kärlek som är i fokus. Det kan vara allt ifrån stora pampiga vigslar till små intima ceremonier med endast paret och deras vittnen. Huvudsaken är att paret får den vigsel som känns rätt för dem. Jag är förordnad som vigselförrättare av Länsstyrelsen i Värmland med rätt att förrätta vigslar i hela landet.

Eftersom jag har ett stort intresse för människor och upplever att jag har lätt för att skapa kontakter och få förtroende så har jag känt att jag också vill finnas för den som har sorg och önskar ett icke religiöst avsked av en älskad anhörig.

Tack vare förbundet Humanisterna så har jag nu fått utbildning för att kunna genomföra begravningar.
Vi har även fått utbildning för att hålla barnvälkomnande/ namngivningar.

Jag delar förbundet Humanisternas religionskritiska och skeptiska hållning till pseudovetenskapliga företeelser. Att sätta människan i fokus känns som ett självklart val.

Hur utformas en ceremoni?

Tillsammans går vi igenom vilka önskemål som finns. Det blir oftast väldigt fint om jag utgår från personernas egna önskningar och sedan sätter ihop ett program.