Sune Kronlid

Telefon:

070 - 519 32 14

E-post:

sune.kronlid@gmail.com

Adress:

Anders Personsgatan 7
416 48 GÖTEBORG

Presentation

Är medlem i Humanisterna sedan 2003 och har haft uppdrag både i förbundsstyrelsen och i Göteborgs lokalavdelning.

Jag har haft förmånen att få vara officiant vid ett stort antal namnfester/barnvälkomnanden och flera vigsel- och begravningsceremonier.

Jag ser det som mycket givande att tillsammans med anhöriga vara med och forma värdiga och högtidliga ceremonier.

Barnvälkomnande har bl.a. utförts på Bohusläns klippor och i familjers trädgårdar alla lika uppskattade.

Numera tillbringar jag en stor del av min pensionärstillvaro i det nybyggda huset i Thailand, men utför gärna många uppdrag den tid jag befinner mig i Sverige.

Ceremonierna anser jag vara en av Humanisternas verkligt viktiga verksamheter och jag åtar mig med glädje dessa uppdrag.

Min övriga bakgrund är en uppväxt i “gravt” religiös miljö, en miljö som jag frigjorde mig ifrån i sena tonåren. Kyrkan lämnade jag för mer än fyrtiofem år sedan och jag betraktar mig helt naturligt som ateist.

Vid alla ceremonier är det självklart att släktingar och vänner med en religiös tro kan delta men jag försöker naturligtvis att utan religiösa inslag utföra värdiga ceremonier.

Flera av föräldraparen jag anlitats av för första barnets namnfest/välkomnande har återkommit och efterfrågat mina tjänster för barn nummer två, vilket jag verkligen uppskattar.

Mina intressen, förutom vårt hus i Thailand, är att hjälpa min son i hans verksamhet och när tid och tillfälle ges ser och lyssnar jag gärna till operamusik och sång. Min favoritkompositör är Guiseppe Verdi och jag lyssnar gärna på Renee Flemming, en av världens mest aktade sopraner.