Mikael Göransson

Telefon:

070-517 87 27, 08-580 185 86

E-post:

mikael.goransson@migor.se

Adress:

Ekedalsvägen 121
177 59 Järfälla

www.migor.se

Presentation

När jag blev ordförande i Humanisterna (1995-1999) satsade vi på ceremonier utan att blanda in religioner.

Under de gångna 20 åren har jag genomfört 1.300 vigslar, begravningar och barnvälkomnanden. Vissa erfarenheter från min verksamhet som officiant finns i Den svenska högtidsboken och Humanisten.

Jag har varit av Länsstyrelsen i Stockholm och Järfälla kommun utsedd officiant vid välkomstceremoni för barn, borgerlig vigselförrättare samt officiant vid borgerliga begravningar. Från september 2015 får brudpar som vill använda mig visst merarbete eftersom jag inte längre är ”myndighetsperson”.

Ni får klara av det formella före eller efter vigselceremonin (med alla gäster) genom att gå till kommunhuset eller dylikt med två vittnen. Och det har par valt att göra, så vi har haft bröllop på Rockelsta slott, Villa Solbacken i Kalmar, Riddersviks gård, Vendels bygdegård, Görvälns slott, Restaurang Lux på Lilla Essingen, Ulriksdals slottsträdgård…

Hur det går till – tips och idéer

Tillsammans utformar och genomför vi en personlig ceremoni i er smak. Ni bestämmer er för mig som officiant först efter det att vi träffats. Om vi fortsätter försöker jag sen vara ett bollplank, som stimulerar er kreativitet och hjälper er att forma en ceremoni som just ni vill ha den. Det är ju ni som skall vara nöjda när det är klart!

Vem är officianten Mikael?

Mikael Göransson, pol mag, 3 barn och 7 barnbarn. Uppvuxen i Arboga, Järfällabo sedan 1970. Arbetar i eget företag MIGÖR! AB sedan 1984, då jag slutade på Lantbrukets utredningsinstitut.

Idag arbetar jag främst med uppdrag som officiant vid borgerliga och humanistiska ceremonier. Innan dess var det arbeten inom företagsledning, utbildning och marknadsföring med livsmedelsbranschen som specialitet.

Har på senare år också fokuserat på ansvarsfullt företagande (Corporate Governance and Corporate Social Responsibility) och humanistiskt ledarskap.

Har varit en aktiv föreningsmänniska i Rädda Barnen, Rotary, Fastighetsföreningen Ekedal. Personvald ledamot av Järfälla kommunfullmäktige, nämndeman, i styrelsen för Jakobsbergs folkhögskola och Järfällahus m.fl. Fram till 1993 mycket engagerad i scoutrörelsen bl.a. vid Kjesäters folkhögskola och ledarutbildningsinstitut i Vingåker.

Gillar promenader, att cykla, dansa, Friskis & Svettis, crémant och moldavisk ”cognac”. Läser och reser flitigt.

Mer information hittar du på facebook Mikael Göransson och sidan MIGÖR AB @ceremonikonsulten, min hemsida www.migor.se med bl.a. omdömen om mina insatser och olika högtidsrum jag mött, samt Mikaels och Migör!s blogg.migor.se.

Vad kostar det?

Att få vara officiant är ett förtroendeuppdrag. För mig är det dessutom ideologiskt motiverat. Men jag vill gärna få en rimlig ersättning för nedlagd tid och för mina kostnader. Det är självfallet inte min vanliga konsulttaxa jag tillämpar.

Arvodets storlek beror på ambitionsnivån och var ceremonin skall äga rum. Arvode för kontakter, rådgivning, övriga förberedelser, genomförande och resor varierar.

Om vi inte bestämt min ersättning innan, så får du som uppdragsgivare välja min ersättning efter att allt är klart. Du får sen en faktura från MIGÖR! AB på det valda beloppet inkluderande moms. Ingen har av ekonomiska skäl behövt säga nej till mig.