Lotta Lagerström Dyrssen

Telefon:

0707-185048

E-post:

februari_16@hotmail.com

Adress:

Föreningsgatan 8A, lgh 1301
211 44 MALMÖ

Presentation

Att som officiant kunna bidra till de ceremonier som bildar livets hörnstenar ligger mig varmt om hjärtat. Livet är så rikt och stort och jag är så glad över att vara med på färden.

Mitt liv har varit fullt av dans och rörelse, uttryck, litteratur och scenkonst. Under 22 år var jag professionell dansös; vid Baselbaletten i Schweiz, Kungliga Operans Balett, Malmöbaletten och Skånes Dansteater, varifrån jag gick i pension som dansare år 2000. Som koreograf har jag varit verksam sedan 18 års ålder och är det fortfarande. Jag har haft det stora nöjet att arbeta en hel del med opera och talteater, förutom rena dansföreställningar, och har en specialnisch i att sätta ihop kropp och röst till ett enhetligt uttryck. Att förnimma meningen bakom uttrycket har blivit mitt signum när jag arbetar med människor, på och av scenen. Som koreograf har jag arbetat med många av Sveriges främsta regissörer i stora operauppsättningar; t.ex. Aida och Turandot med Marianne Mörck, One Touch of Venus med Lars Rudolfsson och Death and the Maiden tillsammans med Åsa Melldahl.

Jag är oerhört intresserad av kopplingen kropp-röst-rörelse-uttryck och efter många års erfarenhet av möten med alla slags människor har jag blivit en god lyssnare. Därför arbetar jag även i enskilda sessioner med såväl sångare som privatpersoner, en möjlighet jag har som EU-certifierad Holistic Counselor. Jag har insett hur viktigt det är att hela människan finns med om äkta kommunikation ska kunna äga rum och jag har också deltagit i olika forskningsprojekt kring detta.

Jag arbetar ofta med barn och ungdom med funktionsnedsättning för att stötta dem att upptäcka en större inneboende kapacitet och jag har för Kultur i Vården utvecklat en metod för att kunna kommunicera med människor med grav demens när språk och kroppsrörelser tillbakabildats.

Att resa är en favoritsysselsättning. Jag reste med man och 3 barn till Östafrika för att där under ett år uppleva hur det är att vara på ett ställe som verkligen inte är som hemma i Sverige. Det var en upplevelse som präglade oss alla djupt och det går inte en dag utan att jag känner djup tacksamhet över hur bra vi har det och kan fortfarande häpna över underverket att vi faktiskt har rinnande rent vatten i våra kranar – och dessutom kan det bli varmt också!

Jag älskar gammeldags rosor och kan känna mig som en berusad humla när sommarblomningen bjuder på sin rikedom…

http://vitsippsbacken.wix.com/vitsippsbacken