Kjell Stjernholm

Telefon:

0708-553087

E-post:

kjell.stjernholm@gmail.com

Adress:

Stjernholm Ord
Härslövsvägen 10
268 75 Tågarp

Presentation

Begravning

Officiantens roll vid en borglig begravning är att se till att ceremonin blir det farväl som familjen, anhöriga, vänner och kollegor behöver. Ni ska kunna känna att utförandet är i trygga händer, och att alla delar bärs av respekt för såväl den avlidne som er som stod denne närmast.

Människor speglas bäst på olika sätt. För någon är musiken bärande, för andra är det viktigast att den avlidnes personliga egenskaper blir skildrade med rätt ord på rätt sätt. Vi komponerar tillsammans ett program som känns rätt för den avlidne och sörjande.

Det betyder att jag hämtar information och önskemål från er som är närmast. Tillsammans sätter vi det program jag sedan leder under själva ceremonin. Om det finns punkter där ni är osäkra, kan jag med frågornas hjälp bistå er att minnas, känna efter och ta beslut hur ni vill att er ceremoni ska bli.

Jag arbetar alltid med en slutgiltig beställare av uppdraget. Det är från denne jag får ett slutgiltigt ok för tänkt genomförande.

Barnvälkomnande

Ett barn kan välkomnas på olika sätt. För några är själva kungörandet av namnen det viktigaste. För andra är det att alla som vill barnet väl samlas för att tillsammans i en ceremoni ge barnet en bra start.

Officiantens roll är att leda ceremonin efter de önskemål som finns. Ska andra barn vara aktiva? Ska faddrarna säga något? Finns det löften från föräldrarna som ska avges? Vilken musik vill ni ska finnas med? Ska framförandet vara lite stramare, eller ska humor få komma igenom?

Ni som anordnar barnvälkomnandet/namngivningen ger underlaget till hur ceremonin genomförs. Jag lyssnar på er, och försöker hamna så nära er önskan det går.

Jag arbetar alltid med en slutgiltig beställare av uppdraget. Det är från denne jag får ett slutgiltigt ok för tänkt genomförande.

Bröllop & förnyade löften

Borgliga bröllopsceremonier blir vad vi gör det till. Jag har ingen vigselrätt. Det betyder att det legala måste brudparet klara av separat. Min roll som borgerlig officiant vid bröllop är att leda ceremonin framför era gäster efter era önskemål, så att ni får manifestera er kärlek till varandra på ert sätt. Med musik, poesi, berättelser, löften och vad som nu är rätt för just er.

Vi sätter ceremonins program tillsammans. Jag kan med frågors hjälp bistå er att hitta rätt om alla svar inte redan finns. Jag arbetar alltid med en slutgiltig beställare av uppdraget. Det är från denne jag får ett slutgiltigt ok för tänkt genomförande.

Om mig

Jag är från början regissör. Det betyder att jag har en förståelse för kommunikation mellan scen och salong, eller för den delen hur genomförande och mottagande av en ceremoni fungerar. Jag har på senare år börjat bygga ett författarskap. En roman och två fackböcker har det blivit hittills, och både bilderböcker och uppföljningsromaner är på gång. Jag kan hantera ord.

Jag har också erfarenhet som retorikutbildare, och har tidigare suttit i juryn för stora retorikpriset. Jag behärskar att framföra det talade ordet. För detta har jag blivit både uppmärksammad och belönad, med Thalia-priset och Nationalencyklopedins Kunskapspris som finaste statyetter.

Jag är gift och har både barn, barnbarn och en hund. Jag bor i Skåne och har sommarbostad i Stockholms skärgård, och kan därför ta uppdrag i bägge dessa områden.

Läs mer om mig på: kjellstjernholm.wordpress.com/uppdrag