Jan-Erik Göransson

Telefon:

070-6896530

E-post:

janerikgoransson@gmail.com

Adress:

Flintlåsvägen 43
192 59 Sollentuna

Livets stora händelser vill vi gärna manifestera, och då är det viktigt att de ceremonier vi har kring händelserna blir bra och minnesvärda. Jag är en av Humanisternas officianter som kan hjälpa till med att forma sådana ceremonier.

Barnvälkomnande

Möjligheten att få delta i och leda ett barnvälkomnande, att få uppleva glädjen och förväntningarna kring ett litet barn, är en ynnest.

Hur ceremonin ska utformas bestämmer vi tillsammans. Byggstenar brukar vara tal, sånger, dikter och kanske något symboliskt inslag (som att tända ett ljus).

Begravning

Att vara officiant vid en begravning, att hjälpa anhöriga att få ta avsked på ett värdigt, respektfullt och kärleksfullt sätt, är ett mycket hedrande uppdrag.

Jag hjälper till med att forma och leda humanistiska/borgerliga begravningar. Det innebär att den avlidne är i centrum av ceremonin och att inga religiösa inslag förekommer. I övrigt sker allt enligt överenskommelse mellan mig som officiant och dig som anhörig. Musik, minnen och dikter brukar vara en stor del av ceremonin.

Vigsel

Jag har ännu inte formell vigselrätt men jag åtar mig gärna, tillsammans med er som vill ingå äktenskap, att skapa en högtidlig vigselceremoni vid sidan av den juridiska hanteringen. Att få uttala löften, kanske växla ringar och manifestera sin kärlek inför släkt och vänner, är oftast en stor upplevelse som blir till ett starkt och vackert minne.

Om mig

Min yrkesbakgrund passar bra, tycker jag själv, för någon som vill ta på sig officiantuppdrag.

Jag har i drygt ett kvartssekel arbetat som journalist, intervjuat människor och skrivit texter. En del av texterna har jag framfört i direktsändning i radio och TV.

Innan jag utbildade mig till journalist jobbade jag med att försöka fånga högstadieelevers uppmärksamhet som lärare i idrott och svenska.

Ytterligare ett yrke jag provat på, som innebär att prata inför människor, är reseledare.

Jag spelar gitarr och har framträtt med olika sånger på såväl bröllop som barnvälkomnande och begravning. Så om intresse finns kan jag bidra även på det sättet.

Kontakta mig gärna för ett förutsättningslöst möte. När vi har träffats och pratat igenom vad ni önskar och vad jag kan hjälpa till med så kan ni ta ställning till om vi ska arrangera en ceremoni tillsammans.