Irene Rune

Telefon:

0706-593 755

E-post:

irenerune@outlook.com

Adress:

Pl. 20
Varvsbryggan
134 62 Ingarö

Begravning

Att arbeta som officiant vid begravningar är för mig att ta del av livet och att hjälpa andra att få ta avsked på ett värdigt, respektfullt och kärleksfullt sätt.

Varje människa är helt unik och liksom de efterlevande värd all tänkbar omsorg omkring och vid begravningen.

Jag utför humanistiska/borgerliga begravningar. Detta innebär att jag låter den avlidne vara i centrum av ceremonin och att jag personligen inte utför några religiösa inslag. I övrigt sker allt enligt överenskommelse med de anhöriga. Musik, minnen och dikter är ofta stor del av ceremonin.

Jag samarbetar med begravningsbyråer som har tillgång till all nödvändig service men som också överlämnar det man eventuellt vill göra själv.

Barnvälkomnande

Möjligheten att få delta i och leda ett barnvälkomnande, att få uppleva glädjen och förväntningarna kring ett litet barn är en ynnest. Ceremonin fylld av positivitet gör att livet känns lite lättare efteråt. Det finns inga givna regler för barnvälkomnanden utan tillsammans med mamma/pappa bygger vi ceremonin så att allt känns rätt. Tal, sånger och dikter förekommer alltid och programmet bygger vi tillsammans.

Om ni tycker det är högtidligt med folkdräkt så har jag en sådan från Östergötland.

Om mig

Jag har arbetat som konsult med inriktning på kommunikation, teamutveckling och personlig utveckling. Detta har gett mig stor erfarenhet av kommunikation i känsliga sammanhang. Jag har arbetat med s.k. parsamtal där lyssnande är huvudingrediensen. År 2005 deltog jag i en certifieringskurs i sorgbearbetning anordnad av Svenska Institutet för Sorgbearbetning. Jag har varit engagerad i föreningen Jourhavande Medmänniska. Officiant har jag varit sedan 2006 då jag utbildades inom Humanisterna. Sedan 2008 utbildar jag officianter genom Humanisterna och är ansvarig för Ceremonierna/officianterna.

Kontakta mig gärna för ett förutsättningslöst möte. Efter mötet kan ni ta ställning till om vi ska arrangera en ceremoni tillsammans.

Det är jag till höger i de kläder jag oftast har vid begravningar.