Christina Sedelius

Telefon:

0708-15 14 16

E-post:

stinas@sedelius.net

Adress:

Finkvägen 9a
134 42 Gustavsberg

Officiant vid livets ceremonier

Det uppdraget känns mycket nära mig. Livets olika kurvor och svängningar gör att vi alltid möts vid olika tidpunkter under livets gåva.

Barnvälkomnandet är en stor ceremoni för föräldrar, släkt och vänner. Denna dag vill jag förmedla tankar och känslor för detta barns kommande glädjefyllda dagar. Att få minnas varför just detta namn blir ditt, ge några goda ord på livets stig och att tillsammans få ha en glädjefylld minnesrik stund tillsammans.

Högtidlig vigselceremoni*, tänk att få dela denna stora dag tillsammans med Er kära brudpar. Alla vill minnas denna stund som ett ljust minne. Jag vill ge er denna dag helt som ni själva önskar, vilken plats ni vill vara på, vad ni önskar ha i musik och tal. Ja, högtiden behöver inte vara formell, den kan bli helt personlig, det är vad jag ser framemot vid denna ceremoni.

Avskedet stund, kan alla också få såsom om de var dina egna önskemål. Efterlevande har alltid många tankar om hur dom tror att den avlidne skulle vilja ha denna sista stund.

Jag vill då gärna hjälpa till att lyssna, sortera och ge lite vägledning för att denna minnesstund blir till ett vackert minne för alla.

Inför alla ceremonier så träffas vi alltid efter kontakt via telefon, mail eller brev, Jag delar humanisternas tankar om att alla människor har samma värde, oavsett var du är född eller vad du tror på. Mina ceremonier är således alltid utan religiösa inslag på något sätt.

Vem är då jag som gärna vill vara din officiant, jo en kvinna i sina bästa år, dels pensionär, dels eget företag inom redovisning. Försöker få alla dagar att kännas som en speciell dag, med arbete, hundar, natur och landställe.

Jag sjunger i kör minst tre dagar i veckan och där mötte jag en annan officiant, Irene, och därigenom kom jag in på Officiantkursen nu under våren 2015.

Ser framemot att få stå vid er sida vid någon av ceremonierna i framtiden.

 

* Jag har ännu inte formell vigselrätt, men håller gärna en högtidlig vigselceremoni vid sidan av eller efter den juridiskt bindande akten.