Annelie Berntsson Berg

Telefon:

070 59 413 90

E-post:

anneliebernberg@me.com

Adress:

Skörtorp 346
473 98 Henån

Presentation

Är sedan några år tillbaka medlem i Humanisterna efter att ha följt organisationen på lite avstånd under en längre tid. Min ingång i Humanisterna kännetecknas av min tro på förnuft och vetenskap och min förvissning om att det enda rätta och det stora viktiga är att arbeta aktivt för alla människors lika värde.

För mig är det viktigt att högtidlighålla livets olika skeden och att man ska kunna välja att göra det på olika sätt, också utan religiösa förtecken. Att på ett kärleksfullt, varmt och personligt sätt kunna:
– välkomna sitt barn till livet och familjen.
– formulera sitt bröllop precis på det sätt man önskar (jag har dock ingen vigselrätt men håller gärna själva bröllopsceremonin).
– ta avsked från den som dött ifrån oss.
Är också öppen för att som officiant hålla i andra typer av ceremonier som man skulle vilja genomföra för att högtidlighålla, manifestera, fira…

Min hemvist är Orust där jag är uppväxt och där jag och min make byggde oss ett hus för många år sedan. Närheten till naturen, till årstidernas växlingar, till vårens vilda primörer, till sommarens och höstens svamp och bär, till tystnaden, till fågelkvitter och till den vackra stjärnhimlen…ja detta är sådant som jag sätter stort värde på och som jag har i absolut närhet till där jag bor.

Jag är socionom och har under ca 20 år på olika sätt arbetat med barn och ungdomar och deras familjer inom socialtjänsten – ett fantastiskt spännande, viktigt och bitvis svårt yrke men också ett yrke fyllt av stora möjligheter om att kunna vara med och medverka till förändring till det bättre i många barns och ungas liv. Nu arbetar jag inom äldreomsorgen i Göteborg – också det ett mycket spännande, viktigt och bitvis svårt uppdrag men av en helt annan art än min tidigare gärning.

Jag gick våren 2015 Humanisternas Officiantutbildning och under hösten 2015 en kurs rörande sorg och sorgbearbetning. Detta i kombination med min yrkesbakgrund gör att jag upplever mig väl förberedd på att tillsammans med de som kontaktar mig formulera ceremonier utifrån de enskildas egna önskemål.

Tar främst uppdrag i Fyrbodal men självklart öppen att diskutera även andra områden om behov uppstår.