Ann Allan

Telefon:

0702 4321 34

E-post:

ann@annallan.se

Adress:

Askrikevägen 34
18146 Lidingö

Presentation

Det är för mig både en glädje och en ynnest att vara en del av livets viktiga och för många människor oförglömliga, och ibland också avgörande stunder; såsom namngivningar, vigslar och begravningar.

Min önskan är att vara behjälplig och delaktig i att skapa en minnesvärd stund, djupt förankrad, något att luta sig mot i livet.

Min intention är att varje ceremoni ska bli just så som man vill ha den; en skräddarsydd, personlig stund som bottnar i respekt, värme, trygghet och glädje och ger plats för både tåren och det förlösande leendet.

Utformningen gör vi tillsammans, vid ett personligt eller digitalt möte, eller via telefon. Min bakgrund som musiker och skribent, och mina kontakter inom kulturens och särskilt musikens och litteraturens område, gör att jag kan råda gällande musik och text.

Jag är mån om att inför begravningsakten välja den rätta tonen och de lämpligaste formuleringarna, och att skriva personliga tal som ger en omfattande och rättvis bild av den avlidne.

När det gäller vigsel och namngivning vill jag på ett fint sätt formulera tankar om kärleken och om rikedomen och komplexiteten i att leva i ett äktenskap. Eller om barnens mänskliga rättigheter, om det stora ansvaret och det omvälvande i att bli förälder.
Allt med en blandning av humor och allvar.

Välkommen att höra av dig, oavsett livsåskådning och tillhörighet.

Om mig:

Jag är utbildad sång- och pianopedagog med ett förflutet som sångerska.
Numera är jag verksam som författare, skribent, föreläsare, pianopedagog och officiant.

Jag är trebarnsmamma och ettbarnsmormor, gift med fysikern och trumpetaren Jan Allan.

Sedan våren 2012 innehar jag posten som ordförande i Monica Zetterlunds Minnesfond.

Efter utgivningen av boken ”Jag såg något i dina ögon, mamma” utnämndes jag till ambassadör för Alzheimerfonden, medan boken ”Mamma till ett yrväder” ledde till ambassadörskap även för Psykiatrifonden.

Jag bloggar på min hemsida samt på Västerbottens Folkblad.

Mer ingående information om mig, om hur jag går tillväga vid uppdragen som officiant, artiklar om mig, omdömen m.m. finns att läsa på min hemsida www.annallan.se.

Observera att jag inte har vigselrätt.