Urban Jansson Φ

Telefon:

031-711 01 19 Mobil: 0703-17 62 21

E-post:

urban.jansson.gbg@telia.com

Adress:

Röds Norgård 16
423 34 Torslanda

Presentation

Mitt intresse för Humanisterna startade 2006 efter att ha sett ett avsnitt av TV-programmet Existens. Jag har därefter engagerat mig på flera olika sätt i Förbundet. Är numera sekreterare för Humanisterna Väst, ingår som redaktionsmedlem och skribent i Humanistinfo, är ute på skolor och pratar, medverkar i debatter och är kursadministratör för Humanistisk sommarvecka på Löftadalens folkhögskola. Har under 2009 genomgått Humanisternas officiantutbildning.

Sedan 16 års ålder spelar jag gitarr, komponerar och uppträder i olika konstellationer. Arbetade under min Chalmerstid som trubadur. Har även varit med i olika band och har nästan alltid ombetts att vara allsångsledare på de fester jag är inbjuden till. Musiken tar stor del av mitt liv och för mig är musiken viktig för att skapa stämning i umgänget mellan människor.

När det gäller ceremonier kan jag erbjuda skräddarsydda högtider för namngivning, vigsel och begravning. Jag har vigselrätt från Länsstyrelsen i Västra Götalands Län för att utföra vigsel inom hela Sverige. Musiken kan få en stor eller liten plats – efter önskemål. Med gitarrens hjälp kan vi alla sjunga tillsammans! Då jag är ordförande i Björlanda-Torslanda Hembygdsförening kan jag erbjuda en unik lokal i vår gård på Lysevägen 5 i Torslanda. Denna lokal hyrs av Hembygdsföreningen för 500 kronor och ger en mycket personlig prägel på ceremonin. Vill man t ex ha namngivningen hemma i bostaden går det lika bra!

Jag föddes 1948 i Torslanda och växte också upp här. Tillsammans med min fru Ann har vi två vuxna söner. Idag arbetar jag som projektledare inom IT/Management och som frilansande journalist. Under min yrkesverksamma tid har jag fått stor erfarenhet av att arbeta med människor på alla nivåer och i olika situationer. Har erfarenhet som managementkonsult och har haft ledande chefsbefattningar i olika företag.

Det är viktigt att notera att det är de anhörigas önskan som skall tillgodoses vid varje ceremoni. Min roll är att fungera som ett bollplank när det gäller upplägget och sedan genomföra ceremonin med den värdighet och respektfullhet som alla individer förtjänar.