Lennart Bergfeldt

Telefon:

0705 24 13 87

E-post:

officiantbergfeldt@telia.com

Adress:

bergfeldt@humanisterna.se

Presentation

Namngivning, vigsel, avskedstagandet av en avliden anhörig – de är alla ceremonier som betyder mycket för många individer och blir centrala händelser i de flesta familjers liv. Mitt mål som humanistisk officiant är att på bästa sätt bidra till att de genomförs på ett stilfullt, vackert och minnesvärt sätt. Att vara officiant är ett förtroendeuppdrag, som jag åtar mig med stor glädje, entusiasm och självklart med respekt för olika livsåskådningar.

Jag har alltid varit en mycket aktiv person, och förvärvat stor erfarenhet från många sidor av både förenings-, samhälls- och yrkesliv. Min bakgrund, utbildning och yrkesbana sträcker sig från enkla sommarjobb under skoltiden, via egna företag och åtskilliga förtroendeuppdrag, till mångårig verksamhet som universitetslektor på flera håll i världen: Forskare, föreläsare, handledare och utredare. Är van vid att stå på scenen, i talarstolen, och att hantera oväntade, plötsligt uppkomna situationer.

Det är fantastiskt inspirerande att träffa glada föräldrar med deras lilla barn för att tillsammans planera hur just deras namngivningsfest ska gå till. Liksom mötet med ett förälskat och förväntansfullt par, som vill gifta sig eller ingå partnerskap. När vi står inför den oerhört svåra upplevelsen att ta avsked av en avliden familjemedlem, närstående, eller god vän krävs av mig än större inlevelseförmåga, tid att lyssna, hänsynsfullhet och taktkänsla.

Ingen ceremoni blir den andra lik – variationerna är fler än vi kan föreställa oss. Därför känns det angeläget för mig att möta er så tidigt som möjligt, få lyssna och förstå just era tankar, funderingar och behov. Gemensamt kan vi då planera er högtid så att den blir den minnesvärda upplevelse ni vill uppnå. Jag hjälper gärna till med förslag på lämpliga lokaler, musik m.m. och kan åta mig uppdrag på flera olika håll i landet.

Välkommen att kontakta mig för ett förutsättningslöst samtal, så kan vi säkert forma en fin och minnesvärd högtid tillsammans. Referenser lämnas gärna.