Leif Domnérus

Telefon:

0702 620055

E-post:

leif.domnerus@telia.com

Adress:

Odlingsvägen 6, 136 48 Handen

Presentation

BEGRAVNING: När man förlorat en älskad människa finns ett naturligt behov att ta farväl med en innerlig och minnesvärd ceremoni. En borgerlig begravning i humanistisk anda är en passande form för en icke religiös person.

BRÖLLOP: Jag är gift sedan fyrtiosex år med en kvinna som jag ännu är kär i och jag har sedan länge insett den självklara fördelen med ett livslångt förhållande i ett jämställt och humanistiskt äktenskap.

NAMNGIVNING: Som pappa och även farfar upplever jag storartad lycka i att möta de allra minsta människorna i samhället vid den glädjefulla namngivningsceremonien.

OM MIG: Jag är utbildad officiant av den icke religiösa organisationen Humanisterna och har äran och ansvaret för att göra dessa tre högtidligheter – begravning, bröllop och namngivning – till en var för sig minnesvärd, seriös och stämningsfull ceremoni. Alltid i självklar samklang med uppdragsgivaren.

Livet igenom har jag respekterat humanistiska ideal, som inbegriper uppriktig kärlek, självklart förnuft och sann medmänsklighet. Då finns inget utrymme för gudadyrkan eller övernaturlighet. Därför anser jag det angeläget att det finns alternativ till kyrkliga ceremonier.

Min bakgrund som chefredaktör för två olika fackliga musikmagasin, kommunalt kulturansvar på chefsnivå och programledare för musikprogram i Sveriges Radio är erfarenheter som jag har stor nytta av som officiant. Förutom officiantuppdrag är jag fortfarande aktiv som frilansande kulturskribent, bland annat i Dagens Nyheter och olika kvalitetsmagasin inom yrkesliv och samhällsfrågor.

Begravning, bröllop eller namngivning – jag står till er tjänst!