Filippa Engvall

Telefon:

0739-801362

E-post:

filippazandenengvall@gmail.com

Presentation

Mitt namn är Filippa Engvall och jag är utbildad officiant genom Humanisterna. Jag bor tillsammans med min familj i Linköping, staden jag föddes i 1986. Jag arbetar som socionom i Linköpings kommun och fyller min fritid med familjeliv, goda vänner och ett och annat pyssel.

2000 hade jag min första kontakt med humanisterna som deltagare på ett humanistiskt konfirmationsläger. Sedan 2005 har jag engagerat mig som handledare på humanistiska konfirmationsläger, något som jag tycker är mycket viktigt och väldigt spännande. Mitt engagemang för humanistisk konfirmation väckte en önskan om att få arbeta med fler ceremonier och hösten 2008 gick jag en officiantutbildning i Humanisternas regi.

De ceremonier jag främst är inriktad på är barnvälkomnanden/namnfester, men jag är inte främmande för andra ceremonier. Vad gäller utformandet av ceremonier är jag mycket öppen, det viktiga är att högtiden blir precis så som ni vill att den ska vara.

Jag tycker att barnvälkomnanden är extra spännande och viktiga eftersom att vi då firar något så stort som att en ny människa har kommit till världen! Ett sätt att välkomna barnet i gemenskapen är ju just att ha en ceremoni. Hur ceremonin ska se ut är helt upp till er som uppdragsgivare, det kan bli en stor fest eller en liten sammankomst, den kan innehålla allt från musik och dans till olika ritualer.

Vid utformandet av ceremonier hjälper jag er att forma ceremonin efter era önskemål, men jag kan också hjälpa till med idéer och förslag på exempelvis lokaler, musik och texter. Vad gäller ersättning är detta något vi diskuterar fram tillsammans.

Det är en ära för mig att få vara en del av människors stora högtider och också givande och utvecklande för mig som person. Jag ser fram emot ett samarbete med er. Kontakta mig gärna för ett möte, därefter kan ni ta ställning till om vi ska arrangera en ceremoni tillsammans.